Van industriële groep tot investeringsmaatschappij

Punch International (‘Punch’) werd opgericht in 1982. Aanvankelijk specialiseerde het bedrijf zich in glasbedrukking, later ook in hoogwaardige plaatbewerking en industriële zeefdruk voor toepassingen in de elektronicasector. In de loop van de jaren 1980 en 1990 groeide het uit tot vooraanstaand toeleverancier van geïntegreerde systemen aan internationale marktleiders uit de consumentenelektronica-industrie.

In 1999 ging Punch naar de beurs en in de jaren die volgden evolueerde het naar een gediversifieerde industriële groep. De verschillende activiteiten – voor de automobielindustrie, de telematicasector en de grafische industrie – werden ondergebracht in zelfstandige divisies, sommige met een eigen beursnotering.

Na de desinvestering van Punch Powertrain en Punch Telematix in 2010 kwam de focus op de grafische activiteiten van dochtermaatschappij Xeikon te liggen. Tot 20 september 2013 waren de operationele activiteiten van de groep gebundeld in twee segmenten. Het segment ‘grafische activiteiten’ omvatte Xeikon en het segment ‘other’ bundelde de holdingactiviteiten en Point-IT, dat naast interne IT-ondersteuning ook IT-services aan derden verleende.

Op 20 september 2013 verkocht Punch zijn participatie in Xeikon aan de Nederlandse investeringsmaatschappij Bencis. In het kader van die transactie nam Punch de aandelen Accentis gehouden door Xeikon over en verkocht het op zijn beurt zijn aandelen in Point-IT aan Xeikon. Punch was een monoholding geworden met een belangrijke participatie in de vastgoedgroep Accentis (47,59% van het uitstaande kapitaal).

Sinds mei 2014 heet de vennootschap Iep Invest. De aandelen zijn genoteerd aan Euronext Brussels (ticker: IEP). Het hoofdkantoor van de vennootschap is gevestigd in Antwerpen.

Wilt u voortaan onze persberichten ontvangen via e-mail? Meld u dan hier aan.

Gedetailleerd overzicht

Hier vindt u een gedetailleerdere beschrijving van de mijlpalen in de evolutie van de groep, jaar per jaar.

Lees meer >